dilluns, 17 de gener del 2011

5.3 Convocatòria del 18 de febrero del 2010

L’àrea que es objecte del projecte de la Llei de barris i viles és una colònia industrial de caràcter químic com ja he explicat anteriorment, que neix amb la instal·lació de la indústria electroquímica a Flix, l’any 1897, i es desenvolupa fins a la meitat dels anys 70 del segle passat.

Aquest barri, conegut en els seus orígens com el “barri internacional” (per la important presència de treballadors alemanys i d’altres nacionalitats europees) es caracteritza perquè representa un model urbanístic centroeuropeu i per tractar-se d’un dels pocs exemples de colònia industrial que continua en actiu. Cal ressaltar que conté una sèrie d’edificacions i espais de gran valor històric, arquitectònic i sentimental pel poble de Flix.

Actualment la colònia, malgrat ser un conjunt històric i patrimonial únic a Catalunya, es troba en una situació de forta degradació arquitectònica i urbana, producte del progressiu abandonament de les edificacions i el dèficit de manteniment vinculat als períodes de crisi econòmica de la Fàbrica.

El barri de Comallerets i les Casetes, situat en l’àmbit on estava edificat el castell vell, té el seu origen a finals dels anys 50.

Els objectius generals del projecte són trencar amb la inèrcia actual de regressió urbanística i econòmica, millorar l’accessibilitat i la xarxa d’espais públics urbans, millorar la qualitat de l’habitabilitat, fomentar l’equilibri de l’àrea respecte de la resta del municipi pel que fa a equipaments i dotacions, diversitat econòmica i d’activitats i qualitat de l’espai públic.
Així doncs, es podrà recuperar i potenciar el conjunt urbà de la colònia com un àmbit patrimonial de característiques úniques a Catalunya així com un espai d’identitat i referència del municipi de Flix, a través de la conservació i la rehabilitació dels elements amb valor històric i arquitectònic.

Pressupost: 3.793.730,77 euros
Subvenció: 2.845.298,08 euros
Població del municipi: 4.098 habitants
Població del barri: 830 habitants (20%)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada